Referenties

Anne,

"De meest gecompliceerde patronen begrijpelijk en inzichtelijk maken"

Wat een geluk dat Bertus de deuren van zijn praktijk open gezet heeft; werken met Bertus is voor iedereen een kans om aan te grijpen. Verwacht een warm ontvangst, een veilige setting en toegankelijke sessies waar je blij van wordt. Coaching is voor Bertus een tweede natuur en een wederzijds genoegen; met zijn sympathieke persoonlijkheid, persoonlijke aanpak, aanstekelijke humor en schat aan mensenkennis en ervaring weet hij op heldere en respectvolle wijze de meest gecompliceerde patronen begrijpelijk en inzichtelijk te maken. Bertus was voor mij een geweldige coach in clearing sessies en familie opstellingen. Dankzij het bijzondere en grenzeloos vermogen van Bertus om energie te laten stromen vond ik tijdens een bewogen periode in het buitenland via clearing sessies onmisbare rust en verlichting. Dichter bij huis maakte ik bij Bertus kennis met familie opstellingen, een fantastische vorm van coaching die mij een vergroot zelfbewustzijn en nieuwe kijk op mijn plek in de wereld opleverde. In groepsverband of alleen, veel of weinig willen delen: de mogelijkheden zijn eindeloos. De flexibiliteit waarmee Bertus begeleidt schept een wereld aan inzichten en oplossingen, waar elk mens bij geholpen is.


Bianca

"Ik voelde mij bevrijd"

Een half jaar geleden heb ik besloten om het anders te gaan doen. Ik ben gestopt met mijn werk. Ben beetje bij beetje gaan luisteren naar mijn gevoel en probeerde ik er steeds meer naar te handelen. Dat voelde goed maar ergens bleef het haperen. Ik voelde dat ik t.a.v. mijn familie ook nog iets op te lossen had. Via via ben ik bij Bertus terecht gekomen. Wat een geweldige ervaring is dat geweest. We hebben een familieopstelling gedaan. Door het neerzetten van houten poppetjes in bepaalde posities of afstanden werd voor mij heel concreet waar mijn pijnpunten lagen. Maar het concreet inzien liet mij nog niet voelen wat het voor mij betekende. Dat kwam op het moment dat Bertus en ik tegenover elkaar kwamen te staan en hij mijn pijn werd. Ik voelde mij bevrijd, voelde mij voor het eerst echt stevig in mijn schoenen staan. Ik ben oke, beter nog ik ben meer dan oke. Ik was een aantal dagen heel moe maar wel met een heel goed  en rustig gevoel. Er is een oud boek dicht gegaan en een nieuw boek geopend.

Ik ben Bertus heel erg dankbaar voor zijn hulp.


G. Tercanlı

"Daarna voelde ons huis pas aan als 'écht' ons huis"

We hadden ons droomhuis gevonden, de bezichtiging gehad en daarna besloten om te bieden. Verkoper ging akkoord met het bod. Ik was niet blij. Waarom? Er was iets met het huis aan de hand, ik voelde me niet prettig in het huis. De vorige overleden bewoner was aanwezig. Ik dacht eerst dat ik er wel mee om zou kunnen gaan, maar voordat we erin gingen wonen heb ik Bertus zijn hulp ingeschakeld. Bertus heeft antwoord op mijn vragen gegeven en het huis energetisch gereinigd. Daarna voelde ons huis pas aan als 'écht' ons huis. Ook vond ik het prettig om te weten dat de in huis overleden bewoner het goed vond dat we er kwamen wonen. Dank je wel Bertus


T,

"Dat het simpel weg "mij" heeft losgelaten"

Ik ben er nog steeds van ondersteboven wat er afgelopen zaterdag is gebeurd! Het voelt als een bevrijding, een soort euforisch gevoel. Af en toe kijk ik weer naar de foto van de opstelling met de poppetjes en voel ik de energie weer stromen. Ik vindt het zo bijzonder dat de energie gewoon in zijn werking gaat via jezelf en de poppetjes. Het gevoel dat ik het niet meer draag maar, dat het simpel weg "mij" heeft losgelaten. Nou ja simpel, het heeft me echt geraakt en was het soms best heftig en tegelijkertijd heel fijn en vertrouwt. "dankbaar"